Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Rolladen van konijn met avocadosalade en BBQ-mais

Kok: 
Jeroen Meus - Dagelijkse Kost
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Voor de rolladen:
  • 4 stukken konijnenrug (ontbeend, met buikvlies)
  • 250 g gemengd gehakt
  • 4 sneetjes Breydelham
  • 100 g ricotta
  • 1 bussel lavas (groen kruid)
  • Snuifje komijnpoeder
  • Peper en zout
  • Voor de salade:
  • 2 rijpe avocado's
  • 200 g kerstomaatjes
  • 200 g zwarte of rode bonen (uit blik, uitgelekt)
  • 6 eetlepels fijne olijfolie
  • 4 el balsamico
  • Snuifjes gerookt paprikapoeder
  • Peper
  • Grof (zee)zout + een beetje extra zout
  • Voor de gegrilde mais
  • 2 verse maïs (of meer)
  • Scheutjes olijfolie of klontjes boter
  • Kippenkruiden
  • Zout

 

Bereidingswijze: 

Doe het gehakt en de ricotta in een mengkom. Meng er een snuif komijnpoeder, een beetje cayennepeper en zout door.
Leg de lappen rugvlees van het konijn uitgespreid op je werkblad. Leg het dun flapje buikvlees naar onder toe. Kruid het vlees met wat versgemalen peper en zout.
Beleg elke lap konijn met een (bijgesneden) plak Breydelham.
Leg vervolgens een rijtje van blaadjes lavas op de Breydelham en schep er een deel van de gehaktvulling op. (Schik de vulling tegen de filet. Gebruik maximaal 2 eetlepels).
Rol de konijnenrug strak op. Begin te rollen bij de filet. Verpak elke rollade in een vel aluminiumfolie en span de uiteinden aan, zodat je een strakke zilveren worst overhoudt.

Breng water aan de kook. Verwijder de bladeren die rond de maïskolven zitten en snijd de uiteinden bij. Leg de kolven in het water, voeg een klont boter toe en een snuif zout. Kook ze 10 minuten. 

Leg de ingepakte rolladen  op de hete barbecue (200°C). Gaar gedurende zo'n 15 minuten. Draai het vlees tussendoor eens om.

Meng een scheut olijfolie met wat balsamico, versgemalen peper en wat zout tot een eenvoudige vinaigrette. 

Giet de ingeblikte bonen in een zeef en spoel ze onder een straal koud water. Laat de zwarte (of rode) bonen uitlekken. Snijd de kerstomaten middendoor.
Snijd de rijpe avocado's in kwarten en verwijder de dikke pit. Trek de dikke schil van de partjes.
Leg op ieders bord een halve avocado, prak de vrucht en verdeel er halve kerstomaten over. Strooi er nog wat bonen bij. Voeg extra smaak toe met een beetje gerookt paprikapoeder, versgemalen peper en grof (zee)zout.

Strooi kippenkruiden over de maïskolven en druppel er een beetje olijfolie over (of leg er klontjes boter op). Grill ze op de barbecue tot ze kleur krijgen.

Verwijder de folie en leg de bleke (maar gare) konijnrolladen op de rooster. Geef ze rondomrond wat kleur en smaak van de houtskoolgrill.
Snijd de rolladen in brede plakken, schik ze op de borden met avocado, tomaat en boontjes. Lepel er tenslotte wat balsamicovinaigrette overheen en serveer. 

Bron: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/rolladen-van-konij...