Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Romig aardappelsoepje met Breydelspek en Braeckman 'Oude Graanjenever 38%'

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
290.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 2 aardappelen
  • 25 g boter
  • 1 grote ui
  • Verse bieslook
  • 1 l kippenbouillon of blanke fond
  • 1 jeneverglaasje Braeckman Oude Graanjenever
  • 100 g geraspte oude kaas
  • Broodkorstjes van 2 sneden wit brood
  • 1 eierdooier
  • 100 g Breydelspek
  • 1 dl room
  • Peper, zout
Bereidingswijze: 

Laat de gesnipperde ui in boter zweten.
Snijd de aardappel in blokjes en voeg die aan de ui toe.
Blus met bouillon, laat gaarkoken en mix dan het geheel.
Voeg de oude kaas toe samen met een liaison van 1 eierdooier met 1 dl room.
Kruid af en warm goed, maar laat niet meer koken.
Verdeel de soep over de borden en garneer met gebakken broodkorstjes, reepjes gebakken Breydelspek en bieslook.
Dien op met een glaasje ijskoude Oude Graanjenever.