Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Scampi, boschampignon en Parmezaankoekje met Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 8 scampi’s 16/20
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • Scheutje kippenbouillon
  • Scheutje room
  • Olijfolie
  • Gedroogde tijm
  • Zeste van citroen
  • Pezo
  • Boter
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • Bieslook
  • 2 dunne sneetjes Breydelspek
Bereidingswijze: 
  • Pel de scampi’s.
  • Maak een inkeping en verwijder het darmkanaal.
  • Marineer de scampi's in een mengeling van olijfolie, gedroogde tijm, zeste van citroensap en pezo.
  • Snijd de sjalot fijn en bak deze in boter.
  • Voeg de gewassen en in brunoise gesneden champignons toe
  • Bak de champignons op hoog vuur en voeg de look toe.
  • Blus met de  kippenbouillon en laat ¾ inkoken.
  • Voeg een scheutje room toe en laat opnieuw inkoken, meng op het laatste moment klontjes koude boter er onder, voeg bieslook toe en kruid af.
  • Schik de Parmezaanse kaas in een cirkel of vierkant op bakpapier en voeg fijne reepjes Breydelspek en tijm toe.
  • Bak de "koekjes" kort in een voorverwarmde oven op 180°C.
  • Bak de scampi’s.
  • Voor de mise-en-place: start  met een beetje saus, leg hierop een scampi en eindig met het Parmezaankoekje.