Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Scampi, Breydelspek en gekonfijte tomaat

Aantal personen: 
8

Bereidingstijd:

Calorieën: 
73.88 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 roma-tomaten
  • 1 teentje look
  • Verse tijm
  • Verse basilicum
  • Peper en grof zeezout
  • Olijfolie
  • 8 scampi's
  • 4 dunne sneetjes Breydelspek
Bereidingswijze: 

Pel de tomaten en snijd ze in 4. Haal de pitjes eruit.
Leg de tomaten op de ovenplaat, kruid met peper en zout. 
Leg de sneetjes look erop. Rits de tijm erover. Werk af met de basilicumblaadjes en besprenkel met olijfolie. 
Zet in de oven gedurende 2u30 op 85°C. 
Het laatste half uur leg je de dunne reepjes Breydelspek erbij.

Pel de scampi's, ontdoe van het darmkanaal en snijd voor 3/4 door. 
Kruid met peper, zout en bak in boter.

Snijd de tomaten in reepjes en leg samen met het Breydelspek op bordjes. Leg de scampi bovenaan.