Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Scandinavische meatballs met couscous

Kok: 
Dagny Ros Asmundsdottir
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 500 g gemend kalfs-en varkensgehakt
  • Half pakje Tuc zoutkoekjes
  • 1 rode ui
  • Klein stukje gember
  • 1 teentje look
  • Marokkaanse kruiden
  • Zout en peper
  • Dunne Breydelspekreepjes
  • Sweet chilli saus
  • Airelles confituur
  • Couscous
  • Verse koriander
  • Verse munt
  • Zachte curry (of vadouvan)
  • Tandenstoker
  • Boter en olijfolie
Bereidingswijze: 

Meng het vlees met de fijngemalen tuc koekjes, fijn gesneden gember, fijn versnipperde ui en look. Voeg de Marokkaanse kruiden, peper en snuifje zout toe.
Maak er balletjes van.

Rol een reepje Breydelspek rond elk balletje en doorprik met een tandenstoker.
Bak de balletjes zachtjes in olijfolie op een pan.
Laat de confituur smelten op laag vuurtje met de sweet chilli saus en beetje water.
Daarna voeg je de saus bij in de pan met balletjes en laat zacht karameliseren.
Doe 4 dl water in een pot met 1 el boter en de curry poeder.

Laat de boter smelten in het water.
Voeg 2 dl couscous toe en laat 30 sec koken.
Zet het vuur af en deksel er op en laat 5 min de couscous rusten.
Versnipper de munt en koriander en voeg dit bij de couscous net voor je alles opdient.