Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Skrei met gegrilde courgette en jus van bouillabaisse

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
396.10 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 sneetjes Breydelspek
  • 500 g skrei
  • 2 kleine courgettes
  • Olijfolie – tijm – peper en zout
  • 2 sneetjes toastbrood
  • Voor de jus van bouillabaisse:
  • 1 kleine ui
  • Olijfolie
  • ½ venkel
  • ½ wit van prei
  • Ricard
  • Teentje look
  • 75 g tomatenpulp
  • 1 klein el tomatenpuree
  • Saffraan, tijm, laurier, rozemarijn, venkelzaad
  • Sinaasappelschil
  • 75 g witte wijn
  • 5 cl visbouillon
  • 40 g koude boter
Bereidingswijze: 

Snijd het toastbrood in blokjes zonder korst en bak in boter en olijfolie.
Wentel een sneetje Breydelspek rond de skrei.
Snijd de courgette in lange schijven van 0,5 cm met de mandoline. Marineer met olijfolie, peper, zout, tijm en grill kort op een hete grillpan.
Snijd de ui fijn en stoof in olijfolie. Voeg de reepjes prei en venkel toe en laat kort meestoven.
Voeg een weinig Ricard toe, de look, de kruiden en de tomatenpuree. Voeg nu de sinaasappelschil toe en vul op met witte wijn, visbouillon, laat +- 30 minuten zachtjes koken.
Passeer door een puntzeef en monteer op het laatste moment met koude boter.
Bak de skrei in boter aan de 2 kanten.
Leg ze op de bakplaat met bakpapier en laat samen met de courgette nog +- 5 minuten bakken op 180 °C.

Dresseer de courgette met de skrei erop en jus van bouillabaisse er rond. Werk af met tomatenkaviaar en croutons.