Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Snoekbaars, winterpostelein, schorseneer en Breydelham

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Snoekbaars: 100 à 120 gr per persoon (als alternatief kan ook zeebaars worden gebruikt)
  • Schorseneer: 1,5 per persoon
  • Winterpostelein
  • Blanke fond
  • Breydelham
     

Voor het koekje:

  • 150 g bloemsuiker
  • 1 dl water
  • 125 g bloem
  • 90 g zachte boter
  • 20 g kruiden (bvb kerrie, vadouvan, etc…)
  • 10 g zout
Bereidingswijze: 

Maak het koekje: alle ingrediënten mengen en uitstrijken op silpat, bakken in de oven gedurende ongeveer 6-8 min aan 160°C.
Snoekbaars in mootjes snijden en op de velkant laten garen.
De schorseneren wassen, schillen en in water met een wat azijn weken.
In balkjes snijden en laten opkoken met beetje nootmuskaat.
Grill de rest van de schorseneren.
Blanke fond opzetten tot voor het kookpunt.
Meng de winterpostelein er onder en mix, kruid bij en breng op smaak.
Snijd de Breydelham in zeer dunne sneetjes en verdeel over de snoekbaars net voor het doorgeven.