Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Spiesje van zeeduivel met Breydelspek en rozemarijn

Aantal personen: 
1

Bereidingstijd:

Calorieën: 
496.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

(Voor 1 persoon)

250 g zeeduivel (filet)
4 sneetjes Breydelspek
8 takjes rozemarijn
10 roze peperbollen
1 kleine lepel grof zout
Olijfolie

Bereidingswijze: 

Snijd de vis in blokjes van 3 bij 3 cm.
Wikkel een derde van de visblokjes in een sneetje Breydelspek.
Doe de rozemarijnblaadjes van het takje tot 3 cm van de top, zodat er nog een ‘pluimpje’ overblijft.
Hak de rozemarijnblaadjes fijn, plet de roze peperbollen en voeg zout en olijfolie toe.
Laat de marinade circa 3 uur rusten.
Gebruik het rozemarijntakje als spiesje en steek er afwisselend een stukje vis en een in spek gerold visblokje op.
Bestrijk de spiesjes met de marinade.
Grill ze circa 2 minuten aan beide zijden.

Uit: BBQ tapas, Kurt Dekoninck