Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Toast met Breydelham en tapenade van rode biet (Thermomix)

Aantal personen: 
6

Bereidingstijd:

Calorieën: 
223.90 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 6 toasten
  • 6 sneetjes Breydelham
  • 1 bussel peterselie
  • 10 augurken
  • 1 teentje knoflook
  • 3 tl kappertjes
  • 350 g gekookte rode bieten
  • 60 g mascarpone
  • Sap van een halve citroen
  • Peper uit de molen
     

Optioneel: crumble:

  • 4 dunne plakjes Breydelspek, 2 mm dikte, + 100g
  • 20 g Panko
  • 50 g olijfolie
Bereidingswijze: 

Pel de knoflook en verwijder de kiem. Doe de knoflook met de peterselie in de mengbeker en hak 3 sec. / snel 7.
Voeg de augurken en de kappertjes toe en mix 3 sec. / snel 5 ‘met de klok mee of tegen’.
Snij de bieten in grove stukken, voeg toe en mix 1 sec. / snel 5.

Voeg nu de mascarpone, het citroensap en wat peper toe en meng 6 sec. / snel 3.

Neem de toast, beleg met een sneetje Breydelham en smeer hierop een laagje tartaar van rode biet.

 

Tip van de chef

Strooi op de tartaar nog een beetje crumble van Breydelspek (recept zie hieronder)

Werkwijze voor de crumble van Breydelspek:

Snijd 100 g Breydelspek fijn. Bak aan in 50 g olijfolie en voeg hierbij 20 g panko. Kruid af met peper en zout.

Giet af door een zeef en laat uitlekken op een keukenpapier.