Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Varkenshaasje met kruidenpuree, witloof van Breydelham en Valeir-jus

Aantal personen: 
8

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 1 kg varkenshaasjes (opgekuist)
  • 1,5 kg witloof
  • 200 g Breydelham (in blokjes)
  • Scheutje room
  • 1,5 kg bloemige aardappelen
  • 2 eierdooiers
  • Melk
  • Pezo, nootmuskaat en ras-el-hanout
  • 2 sjalotjes
  • 1 l bruine fond
  • 1 flesje donker Valeirbier
  • 2 teentjes look
  • Boter (bij voorkeur hazelnootboter)
  • Bieslook, rozemarijn en peterselie
     
Bereidingswijze: 

Varkenshaasje in ras-el-hanout draaien en in hazelnootboter bruin bakken.
Verwarm de oven op 180°C voor en bak het vlees +- 25 minuten verder.
Schil de aardappelen en maak er puree van door middel van boter, eierdooier en melk. Kruid af met pezo en nootmuskaat. Meng de fijngehakte peterselie, rozemarijn en peterselie eronder.

Snijd het witloof fijn en bak in een hete pan samen de Breydelham, blus met weinig room en kruid af met pezo.

Kleur een slalotje aan in de pan van het varkenshaasje en blus met het bruine bier. Voeg de bruine fond toe, laat inkoken. Kruid bij en werk af met klontjes koude boter.

Presentatie

Spuit de puree in een cirkel, leg het witloof en Breydelham in de opening.
Snijd het varkenshaasje en verdeel. Nappeer er de saus over.