Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Varkensribstuk met persilade van Breydelham en gebakken witte asperges in balsamico

Kok: 
Dagny Ros Asmundsdottir
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
178.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Varkensribstuk voor 4 personen (met been)
  • 2 sneetjes Breydelham
  • Broodkruim
  • Peterselie
  • Look
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • Boter
  • 8 witte asperges
  • Balsamico azijn
     

Voor de knapperige en kruidige aardappeln

  • 500 à 600 g rode of witte krieltjes (of vastkokende aardappel)
  • Zeezout
  • 1 teentje look (snij in 3 à 4 stukjes)
  • Handvol bladpeterselie en tijm
  • Olijfolie, zout en peper
Bereidingswijze: 

Snijd de Breydelham fijn en bak in de pan.
Laat de Breydelham uitlekken en hak verder fijn.
Vermengen met broodkruim, peterselie, look, peper en zout.
Varkenribstuk kort aanbakken en leg de persilade er boven op met klontje boter.
Daarna leg je deze in de oven op 180° voor ongeveer 20 min (tijd naargelang de dikte).
Schil de asperges en snijd in schuine stukken.
Bak in de pan met olijfolie en boter, kruid af met peper en zout.
Blus deze met balsamico zodat ze karameliseren.

Voor de gebakken aardappelen:
Was de aardappelen, snijd ze in stukjes met pel en zet op een vuurtje in koud water met snuifje zeezout.
Zet de aardappelen op een vuur tot ze koken, zet vuur af en laat ze staan voor 10 minuten.
Verdeel in een ovenschaal en voeg zout en peper toe met olijfolie, bladpeterselie en tijm.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 minuten.