Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Velouté van butternut met Breydelspek (Thermomix)

Aantal personen: 
6

Bereidingstijd:

0'-30' exclusief oventijd Breydelspek
Calorieën: 
160.20 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 100 g Breydelspek
  • 25 g  boter
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 takje verse tijm
  • Stukje verse gember van 2 cm lang
  • 1/2 wit van prei
  • 600 g butternut
  • 500 g kippenbouillon of water met een bouillonblokje
  • Peper en zout
  • Enkele takjes bieslook
Bereidingswijze: 

Snijd het Breydelspek fijn, leg het op bakpapier in een oven op 80° gedurende enkele uren zodat het krokant wordt.
Snijd de butternut in 4 en verwijder de pitten (schil mag eraan blijven), bewaar apart.

Was de prei en snijd in stukken. Doe de sjalotten, de look, de tijm en de gember in de beker en hak 3 sec/ snel 5.
Voeg de boter en de prei toe 100° / 5 min / snel 1.
Voeg de butternut en 300 g kippenbouillon toe 100° / 8 min / snel 1

Mix 1 min / snel 10

Giet nu de rest van de kippenbouillon erbij en breng op smaak met peper en zout 1 min / snel 2.

Serveer en werk af met wat fijngesneden bieslook en het krokant Breydelspek.