Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Vers gedraaide tagliatelle met een pompoensaus, scampi's en Breydelspek

Kok: 
Liliana Rizzuto
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
684.00 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

Voor de verse pasta:

  • 400 g  bloem OO
  • 4 hele eieren
     
  • 500 g pompoen in blokjes gesneden
  • 1 sjalot fijngesnipperd
  • 250 ml groentebouillon
  • 10-tal blaadjes platte peterselie fijngesneden
  • 100 g boter
  • 100 g sneetjes Breydelspek in fijne reepjes gesneden
  • 8 scampi's
  • Olijfolie extra vergine
  • Pili-pili
Bereidingswijze: 

Voor de verse pasta:

Maak een kuiltje in de bloem.
Doe de eieren in het kuiltje en meng het ei met de bloem voorzichtig, bestuif uw handen met bloem en kneed het deeg ongeveer 15 minuten tot het geheel glad en elastisch is.
Laat het deeg 20 minuten rusten.

Draai het deeg met de pastamachine in de gewenste vorm.

Fruit de sjalot in olijfolie, voeg de pompoenblokjes toe en laat even meestoven.
250 ml groentebouillon toevoegen en op een zacht vuurtje gaarkoken.
Voeg een half theelepel pili-pili toe.

De pompoenblokjes met een vork platdrukken en de boter toevoegen totdat u een smeuïge saus bekomt. Kruiden met peper en zout.

De scampi's pellen, in de helft snijden, het darmkanaal verwijderen en even in olijfolie gaarbakken en kruiden met peper en zout.

De scampi's en de reepjes Breydelspek aan de pompoensaus toevoegen.
De saus afwerken met de fijngesneden platte peterselie.

Kook de tagliatelle beetgaar (voor de verse pasta 3 à 4 min) en draai de pasta in de pompoensaus.