Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Vichysoise van verse erwten - knapperig Breydelspek en Rodenbach Grand Cru

Kok: 
Guy Van Cauteren
Aantal personen: 
10

Bereidingstijd:

Calorieën: 
374.74 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 1 kg vers gedopte Spaanse erwtjes of diepvries erwtjes
  • 2 l magere bouillon
  • 300 g Breydelspek
  • 1 fles Rodenbach Grand cru
  • 2 dl room 40%
     
Bereidingswijze: 

De erwtjes koken in fel kokend gezouten water gedurende enkele minuten. Verfrissen in een ijsbad.

Fijn mixen met de bouillon, de room toevoegen op het einde, zeven. Koel bewaren.
Breydelspek fijn snipperen en krokant drogen, Rodenbach toevoegen en volledig inkoken en laten afkoelen.

Afwerking
De ijskoude soep in diepe borden serveren met de gekoelde Breydelspek-Rodenbach snippers