Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Vietnamese varkensspiesjes met zoete Oosterse koolsalade

Kok: 
Bram Bonamie
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
613.93 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • Voor de varkensspiesjes:
  • 400 g varkensmedaillon
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 1 teentje look
  • 1 duim geschilde gember
  • 2 el sesamzaadjes
  • 2 tl zout
  • 2 tl zwarte peper
  • 1 tl Chinees 5-kruidenpoeder
  • 1 tl garnalenpasta
  • 2 el oestersaus
  • 4 el honing
  • 1 el vissaus
  • 4 el olie
  • Voor de Oosterse koolsalade:
  • 1/2 witte kool
  • 1 peer
  • 2 el mayonaise
  • 150 g Breydelspek
  • 1 el mosterd
  • 1 el gepekeld mosterdzaad
  • 1/2 el rijstazijn
  • 1/2 el honing
Bereidingswijze: 

Voor de varkensspiesjes:
Snijd het varkensvlees in dunne plakjes.
Snijd de sjalot fijn.
Stamp de look en de gember fijn in een vijzel.
Doe alle ingrediënten samen in een grote kom (behalve de sesamzaadjes), en marineer het vlees hierin. Gebruik je handen om de marinade goed in het vlees te 'masseren'. Laat minstens een half uurtje rusten in de koeling.
Rijg het vlees op satéstokjes.
Zorg dat de kolen van de barbecue gloeiend rood zijn, en leg de stokjes zo dicht mogelijk tegen het vuur.

Voor de Oosterse koolsalade:
Snijd het Breydelspek in brunoise en bak krokant.
Dep het Breydelspek met keukenpapier droog.
Rasp de witte kool in zeer fijne sliertjes.
Schil en snijd de peer in brunoise.
Meng de overige ingrediënten tot een romige vinaigrette.
Hussel alles licht door elkaar.