Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Witloofsoepje met beursje van Breydelham

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
273.84 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 grote witloofstronken
  • 1 ajuin
  • 1 wit van prei
  • 2 takjes witte selder
  • 1,5 l kippenbouillon
  • 2 sneetjes Breydelham
  • 1 snede Breydelham van 0,5 cm
  • 1 stronk witloof
  • Handvol kervel
  • Olijfolie, boter
  • Peper en zout
  • Tijm en laurier
  • Scheutje room
     
Bereidingswijze: 

Snijd de groenten fijn en stoof aan in een klontje boter. Laat kort aanstoven, maar niet kleuren. Bevochtig met de kippenbouillon en voeg tijm en laurier toe. Laat verder gaarkoken. Mix de soep en zeef eventueel door. Voeg room toe.

Snijd de Breydelham in blokjes.
Snijd het witloof in reepjes en bak aan in een klontje boter.
Voeg de blokjes Breydelham toe.
Leg een lepeltje van het mengsel op het brick-deeg en plooi toe. Steek vast met een prikker.

Bak in een hete oven van 180 °C gedurende 4 minuten.

Schik de beursjes & kervel in de borden en verdeel de soep aan tafel.