Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Witte asperges met Breydelham Duroc d'Olives

Kok: 
Breydelchef Stefaan Daeninck
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 8 Mechelse asperges AA
  • 200 g zeekraal
  • 12 krieltjes
  • 4 dl olijfolie
  • Verse salieblaadjes
  • 4 porties Breydelham Duroc d’Olives van 200 g
     

Voor de saus:

  • 5 eierdooiers
  • 200 g geklaarde boter
  • 1 dl witte wijn
  • 3 dl witte wijnazijn
  • Verse salieblaadjes
Bereidingswijze: 

Reinig en kook de asperges beetgaar.
Snijd de krieltjes in vorm en gaar ze in de olijfolie met salieblaadjes.
Bak de porties Breydelham in de olijfolie.
Pocheer de zeekraal kort, laat schrikken in koud water en bak kort aan in de koekenpan van het vlees.

Maak de saus: Kluts de eierdooiers met de witte wijn en de azijn. Klop ze luchtig en werk op met de geklaarde boter.
Breng op smaak en meng er fijngehakte salie onder.

Presentatie
Schik het vlees, de krieltjes en de asperges. Werk af met de zeekraal, salie en de saus.