Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

WITTE VIS MET SPRUITJES, GEDROOGD BREYDELSPEK, GEROOSTERDE HAZELNOTEN EN TRUFFELOLIE-EMULSIE

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Calorieën: 
842.25 calorieën/persoon

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 

• 4 stukken visfilet van 100 g (lotte, tarbot of kabeljauw)
• 500 g spruitjes
• Enkele druppels truffelolie of 1 dl truffeljus
• 2 dl room
• Olijfolie
• 1 dl visbouillon
• 100 g hazelnoten
• 200 g boter
 

Bereidingswijze: 

Droog het Breydelspek in een oven van 100° C.
Ontdoe de spruitjes van bruine blaadjes en vul en snijd ze in vier.
Blanceer ze kort.
Laat een klontje boter of een scheutje olie warm worden, bak een sjalotje aan en voeg de spruitjes toe.
Spatel goed om zodat de spruitjes wat vettig worden en laat ze op een laag vuur gaar worden met het deksel op de pan gedurende 10 minuten.
Maal de hazelnoten tot middelmatig kleine stukjes (niet te klein), rooster ze in olijfolie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Kook het beetje room in met de truffelolie (of de truffeljus).
Schik de vis in een ingeboterde ovenschotel, giet de visbouillon erover en laat 5 minuten gaar worden in een voorverwarmde oven van 220°C.

Dresseren:
Schik de hazelnoten op de rand van een bord.
Schik de spruitjes centraal op het bord.
Leg de visfilet er bovenop.
Lepel de truffelsaus rond de vis.
Werk af met het gedroogde Breydelspek, nog enkele hazelnoten en wat groen (bvb. Peterselie)