Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Wortel-courgettesoep met Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 1 courgette
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 4 sneetjes Breydelham
  • Cress blaadjes
  • Toastbrood
  • Breydelspek
  • Olijfolie
  • Komijn

Voor de wortel-courgettesoep:

  • 4 wortels
  • 1 courgette
  • 100 g boter
  • 1 l groentebouillon
  • 4 dl Valeir bier
Bereidingswijze: 

Maak de wortel-courgettesoep:
Reinig en snijd de groenten fijn. Stoof deze in de boter, maar laat niet kleuren.
Bevochtig met bouillon en Valeir bier. Laat de soep koken tot de groenten gaar zijn en mix in de blender.

Voor de garnituren:
Snijd de courgette in schijfjes en bak in de olijfolie. Schik er de mozzarella op en een schijfje Breydelham. Gaar in een voorverwarmde oven.

Smeer het toastbrood in met de olijfolie en bepoeder met komijn. Beleg met Breydelspek en grill krokant. Laat afkoelen en maal fijn in de blender.

Presentatie
Schik op ieder bord 2 courgetteschijfjes en werk af met de toast-Breydelcrumble.
Schik de cress en werk af met de warme wortel-courgettesoep.