Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Zeebaars met Breydelham, tomatencoulis en penne

Kok: 
Breydelchef Stefaan Daeninck
Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 porties zeebaars (ontschubt)
  • 4 sneetjes Breydelham
  • 50 g boter
  • 12 kastanjechampignons
  • 1 tomaat (van het ras Coeur de Boeuf)
  • Peper en zout
  • 40 g penne (beetgaar gekookt in groentenbouillon)
  • Room

 

Voor de tomatencoulis:

  • 4 grote vleestomaten
  • 2 dikke sneden Breydelspek
  • 1 kleine venkel
  • 50 g koude boter
  • 2 dl groentenbouillon
  • 2 dl Valeirbier
  • Griessuiker
  • Peper en zout
Bereidingswijze: 

Maak de saus:
Snijd de tomaten in grove stukken, de venkel in kleine blokjes.
Stoof ze samen in de boter. Blus met de bouillon en de Valeir.
Laat koken op een zacht vuurtje.
Mix en breng op smaak met suiker, peper en zout. Haal het mengsel door een fijne zeef.
Rol de baars in de Breydelham en gaar met een klontje boter in een voorverwarmde oven van 180°C.
Bak in de koekenpan de champignons en de tomaat.

Presentatie
Druppel wat room in de saus. Schik de stukjes vis, tomaat en champignonblokjes op de borden.
Werk af met de penne en venkelpluimpjes.

 

De zeebaars kan ook vervangen worden door koolvis.