Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Zomerse aardappelsalade met Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 500 g aardappelen (bij voorkeur vastkokende)
  • 125 g Breydelspek (in blokjes)
  • 2 augurken
  • 1 appel (bij voorkeur Granny Smith)
  • 1 eetlepel nat van de augurken
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels magere yoghurt
  • Zout
  • Peper
Bereidingswijze: 

Schil de aardappelen en kook ze gaar, giet ze af en laat ze afkoelen.
Bak de Breydelspekblokjes in een pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Daarna snij je de augurken en appel in blokjes.
Schep over de appelblokjes het augurkennat om verkleuring te voorkomen.
Snipper de ui.
Daarna roer je de yoghurt en mayonaise erdoor en kruid je het met wat zout en peper.

Snijd de aardappelen in blokjes en doe ze in een kom.
Schep de spekjes, blokjes augurk, blokjes appel met het nat, ui en de mayonaise/yoghurtdressing door de aardappelblokjes. 
Schep goed om en voeg eventueel nog zout en/of peper bij, naargelang smaak.

Tip
Dit aardappelgerecht is heerlijk als bijgerecht bij alle soorten barbecue-vlees.
Bij het serveren, laat de salade tijdig op kamertemperatuur komen.
Indien u de salade direct uit de koelkast haalt, gaat er veel smaak verloren.