Alle recepten

Vragen over dit recept

Recepten

Zomerse lamsfilet in een jasje van Breydelspek

Aantal personen: 
4

Bereidingstijd:

Breydelingrediënt:

Ingrediënten: 
  • 4 lamsfilet
  • 12 sneetjes Breydelspek
  • 15 blokjes fetakaas (eventueel in olie)
  • 4 aardappelen
  • Lookboter
  • Sla
  • Tomaat

 

Bereidingswijze: 

Snijd de lamsfilet middendoor tot aan de rand en plooi ze open.
Plet de blokjes fetakaas en beleg de lamsfilet met de fetakaas en vouw goed dicht.
Wikkel elke lamsfilet in Breydelspek en beboter ze.
Bak de lamsfilets ongeveer 10 minuten op een matig vuurtje.
Kook de aardappelen met schil.
Haal de lamsfilet uit de pan en leg ze in een vuurvaste schotel, samen met de tomaten.
Zet 10 minuten onder de grill op 200°C.
Serveer met een aardappel in de schil met wat lookboter en sla.