Evenementen

21-22/09: Wieze Oktoberfeesten

Na 31 jaar herlanceert Brouwerij De Brabandere, samen met Radar events, de legendarische Oktoberfeesten van Wieze. 

Brouwerij Van Roy organiseerde het succesvolle event van 1956 tot 1987. Het Wieze Bier vloeide er rijkelijk en op hun hoogtepunt duurden de feesten vijftien dagen lang en lokten tot 150.000 feestvierders, zelfs van ver buiten de landsgrenzen. Bier werd via rechtstreekse leidingen vanuit brouwerij Van Roy aangevoerd en in grote stenen potten gegoten. Muziekgezelschappen, folkloristische groepen, straatversieringen en bezoekers zorgden voor een bont gebeuren. 

De Oktoberfeesten zullen traditiegetrouw doorgaan in de Oktoberhallen. Ook de authentieke sfeer en het Oberbayersconcert zullen van de partij zijn. Naarmate de avond vordert, krijgt het publiek een totaalspektakel met een dansgroep, een optreden van Dennie Christian, de première van de reïncarnatie van de Voice of Europe Freddy Wally, Duitse clips van de jaren 50 tot nu, Bayern Burlesque acts, de Retronettes en andere special acts.

Uiteraard staat bier centraal. Voor de gelegenheid wordt zelfs een uniek, nieuw ‘Festbier’ gebrouwen. Het bier heeft dezelfde kruiding als het bestaande Wieze bier, maar bevat een laag alcoholgehalte. Ook Breydel is graag van de partij! Naast de traditionele halve kip met patatjes en garnituur, kan je ook terecht aan de Breydel foodtruck voor een heerlijke Breydelburger. Ambiance verzekerd!