Nieuws

Breydel&Chimay Tradition

vrijdag, 14 augustus, 2015 - 08:30

Strategische samenwerking tussen Breydel en Chimay Tradition

Gavere – Chimay,  13 augustus 2015

De Belgische vlees- & charcuteriemarkt is, net als de volledige sector van de voedingsindustrie, in volle transitie. In ons land is de voedingssector trouwens één van de weinige groeiers in toegevoegde waarde, omzet en arbeidsplaatsen. Precies om zich op die groei en toekomst voor te bereiden, hebben Breydel en Chimay Tradition beslist om de handen in mekaar te slaan en over te gaan tot de oprichting van Breydel Chimay Group.

Eén groep, twee productiesites.

Vleeswaren Antonio – beter gekend als Breydel – is een modern en groeiend bedrijf, gevestigd te Gavere  en gespecialiseerd in het vervaardigen van ovengebakken vleeswaren en delicatessen, met als topproducten de Breydelham en het Breydelspek. Het bedrijf werd opgericht in 1979 door Antoine De Keyser, vader van huidig bedrijfsleider Ivan De Keyser, bedenker en de drijvende kracht achter het sterke merk Breydel.

Het charcuteriebedrijf Chimay Tradition is gevestigd vlakbij de Brouwerij van de wereldbekende Chimay-Trappist en werd twee jaar geleden overgenomen door Q-group. Dankzij die stap werd Q-group – moederbedrijf van onder andere Q-food, Q-beef, Q-logistics en Brussels Meat – actief in de charcuteriemarkt. Eén van de ambities van het bedrijf is het uitbouwen van het merk Chimay Tradition.

Door de krachtenbundeling willen beide bedrijven nu samen hun sterktes verder uitbouwen. De twee productiesites in Chimay en Gavere blijven apart operationeel actief. De komende maanden en jaren zullen beide fabrieken zich verder specialiseren in een aantal van hun activiteiten.

Een nieuwe commerciële dynamiek.

Vleeswaren Antonio en Q-group bundelen hun krachten en zullen vanaf nu een sterke Belgische charcuteriespeler uitbouwen gebaseerd op de merken Breydel en Chimay Tradition. Dankzij de forse vertegenwoordiging van Breydel in de retailmarkt en de sterke aanwezigheid van Q-food in de Belgische foodservice zijn beiden bijzonder complementair. Beide merken staan voor authentieke kwaliteitsproducten die gekenmerkt worden door een unieke smaakbeleving.

De nieuwe Breydel Chimay Group (BCG) is een 50/50-participatie tussen de families De Keyser en De Bruycker. Dankzij de samenwerking ontstaat een charcuteriespeler met 15 miljoen EUR omzet, 65 medewerkers, twee merken in portefeuille en twee productiesites.

Operationeel verandert er niets. De twee bedrijven blijven bestaan en zullen fungeren onder de nieuw op te richten charcuterieholding Breydel Chimay Group. De dagelijkse leiding van Breydel Chimay Group komt in handen van gedelegeerd bestuurder Ivan De Keyser.

Ivan De Keyser : « Deze samenwerking is een belangrijke stap in de toekomst voor zowel Breydel als Chimay Tradition. We zijn ervan overtuigd dat deze krachtenbundeling zowel voor onze medewerkers, leveranciers als onze klanten een sterk signaal van vertrouwen is. Zelf kijken we met bijzonder veel tevredenheid en enthousiasme uit naar deze nieuwe samenwerking.”

Voor meer informatie over dit bericht kan u terecht bij:

Ivan De Keyser, zaakvoerder Breydel
directie@breydel.be , + 32 (0)477 46 19 85

Luc Verhulst, Uitvoerend Voorzitter Chimay Tradition / Q-group
lucv@q-group.be , +32 (0)477 08 06 05