MENU
BELEEF Breydel
het DNA van onze onderneming
reydel* staat voor

40 jaar vakmanschap en passie, met (h)eerlijke vleeswaren van eigen bodem. Uniek gebakken en lekker kruidig.

Om liefhebbers te laten genieten, is kwaliteit voor ons een topprioriteit. We kiezen voluit voor eerlijk, lokaal, enig, expert en fier. Het maakt ons geliefd bij chef-koks, foodies en fijnproevers.

Onze naam hebben we ontleend aan Jan Breydel, leider van de Brugse slagersgilde anno 1300. Samen met zijn kompaan Pieter De Coninck was hij de spilfiguur van het verzet van de Klauwaarts tegen de Fransgezinde Leliaards dat escaleerde tijdens de Brugse Metten. Deze opstand gaf rechtstreeks aanleiding tot de Guldensporenslag op 11 juli 1302. Jan Breydel stond en staat voor puurheid en loyaliteit. Breydel blijft trouw aan de traditie van zijn befaamde slagersnaam en zet in op authenticiteit en kwaliteit.

Breydel is erlijk

We zijn een open huis, waar we bezoekers verwelkomen en onze gasten laten genieten van gezellige gastronomie. We ontvangen alle smaakliefhebbers voor een bedrijfsbezoek met degustatie, een kookworkshop of een B2B-event op maat. Dankzij onze korte keten is elk stukje vlees bovendien 100% traceerbaar: van stal tot bord. Opdat je weet wat je eet.

open bedrijfsbezoeken voor groepen
heerlijke degustaties
korte keten: van stal tot bord
100 % traceerbaar
eerlijke prijszetting
Breydel is okaal.

We leveren op en top Belgisch vlees, vervaardigd op ambachtelijke wijze. Boerderijen in de onmiddellijke omgeving kweken speciaal en exclusief voor ons. Veevoeder wordt op de boerderij gemengd met lokale reststromen uit humane voeding. Zo beperken we onze ecologische voetafdruk én verkleinen we de files. We steunen de lokale economie, bieden jobs aan in België en zetten als energie-efficiënt bedrijf voluit in op duurzaamheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is voor ons dagelijkse praktijk.

maximale inzet op reststromen van humane voeding
beter inkomen voor boeren
alle partners in een straal van 25 km
beperking van geneesmiddelen
energie-efficiënt bedrijf met
o.a. zonnepanelen en waterzuivering
Breydel is nig.

Lokaal en duurzaam gekweekt vlees en een kruidenmix volgens een geheim familierecept vertrouwen we toe aan een bijzondere installatie: een replica van een authentieke oven die in WOII door Amerikanen werd meegebracht tijdens de landing in Normandië. Het geeft onze producten een ongeëvenaarde smaak. We combineren traditionele ambacht met duurzame moderne technieken. Onze normen qua voedselveiligheid gaan veel verder dan de wettelijke voorschriften. Traditionele slagers en geselecteerde supermarkten bieden onze producten gretig aan.

langere kweektijd
unieke recepturen
aandacht voor mens en milieu
glutenvrije producten
te vinden bij zowel traditionele slagers
als geselecteerde supermarkten
Breydel is xpert.

Onze expertise rijpt al 40 jaar. We kennen ons vak door en door, omdat we ons durven specialiseren in een specifiek aanbod van ovengebakken varkensvlees. We dagen onszelf voortdurend uit om een zo lekker en kwalitatief mogelijk product te creëren. Ons recept: we combineren uitstekende grondstoffen met de bezieling van onze medewerkers. Breydelham en Breydelspek zijn dan ook door de VLAM erkend als streekproducten.

handmade
liefde voor het vak en het varken
voortdurende innovatie
uitgebreide kwaliteitssystemen
gespecialiseerd assortiment
Breydel is ier.

Fier op onze ambachtelijke lekkernijen. Fier op onze Vlaamse gezelligheid. Fier op onze traditie en kwaliteit. Maar bovenal, fier op onze mensen. We zijn een familiebedrijf, waarbij management, werknemers, leveranciers én onze klanten deel uitmaken van de grote Breydelfamilie. Een bedrijf waarin mensen mogen thuiskomen, genieten, plezier maken en trots zijn. Fier op alles van hier, maar ook met een brede blik op de wereld. Daarom steunen we met evenveel overtuiging zowel lokale sociale projecten als projecten in het Zuiden.

gedreven medewerkers
gezellige volksfeesten
sociale projecten in het Zuiden
geliefd door chef-koks en foodies
ambachtelijke lekkernijen