MENU

België boven van bal tot bord

Op zondag 20 november start het wereldkampioenschap voetbal in Quatar en kleurt België terug zwart-geel-rood. Niets zo gezellig dan samen met vrienden of familie buiten op groot scherm de Belgen aan het werk te zien, maar dat is niet zo evident in de najaarsperiode... Wij maken het alvast lekker gezellig binnen. En zeg nu zelf, supporteren is toch dubbel zo leuk met deze Duivelse hapjes erbij ;) Go red devils! #deviltime

Apero dipper met Breydelhammousse en zwarte olijven

 

Benodigdheden (voor 8 personen):

 

  • 16 apero dippers
  • 1 zakje Breydelhammousse
  • 1 potje zwarte olijven

 

Werkwijze:

 

  • Schik de apero dippers op een serveerplank.
  • Spuit de Breydelhammousse op de apero dippers.
  • Snijd de zwarte olijven heel fijn en werk hiermee de apero dippers af.

Bladerdeeggrissini met Breydelspek en pesto van zwarte olijven

 

Ingrediënten (voor 8 personen):

 

  • 2 plakjes bladerdeeg (10x10 cm)
  • 1 eierdooier
  • 8 fijne sneetjes Breydelspek
       Voor de pesto:
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el pijnboompitten
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 1,5 dl olijfolie
  • sap van 1/2 citroen
  • zwarte peper uit de molen

 

Werkwijze:
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de pesto als volgt: pel de tenen knoflook. Doe ze samen met de pijnboompitten en de olijven in de keukenmachine. Pureer alles tot een glad geheel. Druppel langzaam, terwijl de machine draait, de olijfolie en het citroensap er bij. Breng de olijvenpesto op smaak met peper.
  • Snijd het bladerdeeg in 8 gelijke reepjes.
  • Meng de eierdooier met wat water en smeer het bladerdeeg in.
  • Snijd het Breydelspek fijn en verdeel het spek over het bladerdeeg.
  • Draai het Breydelspek en het bladerdeeg in een spiraal.
  • Schik op bakpapier en bak krokant in de voorverwarmde oven geudrende circa 8 minuten.
  • Serveer met de pestodip.

Duivelse mini-pizza met Breydelham of Breydelvleesbrood

Ingrediënten (voor 8 personen):

 

  • 200 g Breydelham of Breydelvleesbrood naar keuze
  • 8 kerstomaten
  • 4 dl pizzasaus
  • 8 rondjes pizzadeeg
  • 200 g cheddar
  • 4 olijven
  • enkele verse takjes tijm

 

Werkwijze:

 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd de kerstomaten en olijven in plakjes.
  • Steek rondjes uit de cheddar en de Breydelham of het Breydelvleesbrood.
  • Vorm duiveltjes van het deeg: trek langs 2 kanten aan het deeg zodat je twee hoorntjes krijgt.
  • Strijk de saus uit over de ingeprikte deegrondjes.
  • Leg op elke mini-pizza een plakje Breydelham of Breydelvleesbrood, een plakje tomaat, een plakje cheddar en olijf.
  • Bestrooi met verse tijmblaadjes.
  • Bak de mini-pizza's circa 10 minuten krokant in de oven.

 

 

Zin om zelf aan de slag te gaan?

Haal jouw creativiteit naar boven en maak je eigen versie van deze hapjes of creëer een nieuw gerechtje met Breydel. Deel gerust jouw ervaring op social media ;) Tag Breydel en gebruik de hashtag #beleefbreydel, wie weet ontvang je dan wel een smakelijke verrassing!

Blog

Bekijk alle blogberichten  >