Gemengd slaatje met een gelardeerd geitenkaasje
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Zomer
Calorieën
496.90 kcal/persoon
Ingrediënten
1/2 zakje gemengde sla (naar keuze)
2 el pijnboompitten
1 appel
Snuifje kaneel
6 dikke plakjes geitenkaas
6 flinterdunne sneetjes Breydelspek
8 kerstomaatjes
1 el arachideolie
Bereidingswijze
Omwikkel de plakjes geitenkaas met het Breydelspek. Was de sla zorgvuldig en verdeel over een groot bord. Snijd de appel in julienne en doe er een snuifje kaneel op.
Rooster de pijnboompitten kort in wat hete arachideolie en strooi deze over de sla. Stoof ook de appeljulienne zeer kort aan in de rest van de olie en voeg deze reepjes ook toe aan de sla.
Laat tenslotte de gelardeerde geitenkaasjes even kleuren (de kaas mag nét niet smelten) en schik deze eveneens op het bord, bovenop het slaatje.
Werk af met midden doorgesneden kerstomaatjes. Serveer hier eventueel een honingvinaigrette bij.
Stuur je recept in >