Salade van witte asperges en Breydelham met fruitige vinaigrette
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Lente, Zomer
Ingrediënten
24 fijne witte asperges, gereinigd en beetgaar gekookt
5cl olijfolie
100 g mosterdrucola
4 sneetjes Cheddar van 20g, in reepjes gesneden
20g fijne broodcroutons
250 g Breydelham, in reepjes
Voor de vinaigrette
1 dl appelsap
1 dl notenolie
3 cl Xeresazijn
Verse fijngehakte bieslook
Zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze
Snijd de asperges in 4
Warm de olijfolie in de koekenpan en bak er de Breydelhamreepjes kort in aan. Doe er de Asperges bij.
Mix de ingrediënten voor de vinaigrette en werk af met de vieslook en wat peper uit de molen.
Presentatie
Schik de salade met daarop asperges en Breydelhamreepjes.
Werk af met de Cheddar en croutons en op het laatste de vinaigrette.
Stuur je recept in >