Snelle macaroni met Breydelhammousse
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
450 g macaroni
300 g Breydelham
400 g gemalen kaas
5 eieren
30 g boter
40 g bloem
6 dl melk
1 dl room
1 citroen
Breydelhammousse
Voor de afwerking: pijpajuin, kerstomaatjes & paprika
Bereidingswijze
1.Breng water aan de kook. Dompel de eieren onder in het kokendewater en kook ze hard in zo'n 8 à 9 minuten. Koel de eitjes in koudwater en hou ze even opzij.
2. Breng een ruime pot met water aan de kook & gaar de macaroni.Voeg een flinke scheut zout toe.
3. De basis van de saus is een roux. Smelt de boter in een kookpot envoeg er vervolgens bloem aan toe. Laat het bloemmengsel al roerend'opdrogen', maar let erop dat de roux niet aanbakt.
4. Schenk de melk in de pot. Zet het vuur wat zachter en blijf geduldigdoorroeren met een garde tot de saus bindt. Schenk tussendoor ook deroom (1/3 Breydelhammousse & 2/3 culinaire room) bij de saus. Nu krijgje een gladde romige bechamelsaus. Haal de pot van het vuur en mengde helft van de gemalen kaas erdoor.
5. Pel de hardgekookte eieren en doe ze in een schaal & plet ze.
6. Snijd de Breydelham in reepjes. Giet de pasta af en meng dekaassaus eronder. Voeg ook de geplette eieren toe en de reepjesBreydelham. Werk af met knapperige lentegroentjes:pijpajuin,kerstomaatjes & paprika!
7. Roer alles goed om en giet het mengsel in een ovenschaal. Bestrooide ovenschotel met de gemalen kaas en plaats het gerecht onder dehete grill van je oven.
Tag Breydel in je gerechtje en gebruik #beleefbreydel
Stuur je recept in >