MENU

Recept

Breydel vol-au-vent met frietjes

4 personen
30 - 60 min

Type gerecht

Hoofdgerecht

Seizoen

Winter, Lente, Zomer, Herfst

Ingrediënten

4 vidé’s
4 dikke sneden Breydelham (400 g)
200 g kalfs/varkensgehakt
100 g gemalen gruyèrekaas
40 g boter
60 g bloem
1/2 l kippenfond
1/2 l volle melk
1 bakje Parijse champignons (witte)
1/2 citroen
1/2 botje dragon
Peper en zout

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Maak kleine gehaktballetjes, kook die 3 minuten in de kippenfond, daarna haal je de balletjes eruit.

Snijd de Breydelham in blokjes en de champignons in 4.

Voeg de halve citroen toe aan de fond en kook de champignons hier kort in aan. Haal ze er nadien uit.

Smelt de boter, voeg al roerend de bloem toe. Voeg geleidelijk de koude melk toe, daarna de kippenfond. Laat even pruttelen.

Voeg de kaas toe.

Als laatste voeg je de Breydelham, de gehaktballetjes en de champignons toe.

Kruid af met peper en zout. Hak de dragonblaadjes fijn, voeg ze toe en meng goed.

Warm de vidé’s 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 170°C. Vul de warme vidé’s met de vulling.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >