Gebakken eiernoedels met Breydelham, gamba's en kip
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Calorieën
687.38 kcal/persoon
Ingrediënten
Arachideolie
2 teentjes look (versnipperd)
1 soeplepel verse gember (versnipperd)
2 Spaanse pepers (zonder zaad en in reepjes gesneden)
75 g Breydelham Elite (in reepjes versneden)
1 kipfilet (in plakjes gesneden)
16 gepelde gambas (staart niet verwijderd)
100 g mange touts (peultjes) (in reepjes gesneden)
200 g sojascheuten
50 g bieslook
450 g gekookte mie
30 g donkere sojasaus
15 g oestersaus
5 à 10 g geroosterde sesamolie
2 versneden lente uitjes
Peper en zout
Verse koriander
Bereidingswijze
Verwarm de olie in de wok en fruit de look, gember en Spaanse peper gedurende 1 minuut. Voeg Breydelham, gamba, kipfilet en mange tout toe en bak tot ze volledig gaar zijn. Giet dit in een kom en houd apart. Voeg wat olie in de wok en roerbak de sojascheuten en bieslook gedurende 2 minuten. Voeg de mie toe.
Kruid af met de sojasaus, oestersaus en peper. Voeg het vlees terug toe en roerbak tot alles goed opgewarmd is. Voeg als allerlaatste de sesamolie toe, kruid indien nodig bij met zout.
Presentatie: Garneer met wat verse koriander.
Stuur je recept in >