MENU

Recept

Spiesje van gegrilde Breydelnootham en ananas

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Aperitief

Seizoen

Zomer

Calorieën

138.00 kcal/persoon

Ingrediënten

200 g Breydelnootham
1 verse ananas
4 satéstokjes

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Snijd de Breydelham en de ananas in plakken van circa 1,5 cm dik. Leg 1 schijf ananas tussen 2 sneden Breydelham.

 

Steek een paar satéstokjes op een rechte lijn en op regelmatige afstand door de ham. Snijd het geheel in lange repen; op die manier kan je meerdere hapjes in één keer draaien op de BBQ.

 

Leg ze eventjes op de grill. De natuurlijke jus van de ananas zal mooi karameliseren. Snijd de repen in afzonderlijke spiesjes van 1,5 cm.

 

Tip: Als je de saté‘s groter maakt, kan je dit gerecht ook als hoofdgerecht dienen. Heerlijk in combinatie met lintpasta en fruitchutney. Uit: BBQ tapas, Kurt Dekoninck

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >