Recept
Pasta met Breydelham & duo van asperges
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Lente, Zomer
Ingrediënten
• 250 g pastaschelpen
• ½ bussel groene asperges of 1 aspergetips
• ½ bussel AA asperges of 1 aspergetips
• 200 ml room
• 1 teentje look
• 5 el geraspte Parmezaanse kaas
• ½ bussel kervel
• 1 stengel lente-ui
• Enkele sneetjes Breydelham/spek
• Peper
• Zout
• Olijfolie
• Boter
Stuur je recept in >
Bereidingswijze
- Breng een pot met gezouten water aan de kook.
- Doe er een scheutje olijfolie in en voeg dan de pastaschelpen toe.
- Kook ze beetgaar.
- Snijd de houten uiteinden van de asperges en snijd de asperges vervolgens in stukjes.
- Kook ze kort in gezouten water, giet ze af en spoel ze onder koud, stromend water.
- Neem een steelpannetje en warm daar de room samen met het teentje look en de Parmezaanse kaas in op.
- Kruid met peper en zout en laat inkoken.
- Hak de kervel fijn.
- Meng onder de saus.
- Giet de pastaschelpen af en hak de lente-ui fijn.
- Meng beiden ook onder de saus.
- Stoof de asperges aan in een klontje boter.
- Schep de pasta op een bord.
- Schik de asperges er mooi bovenop.
- Werk af met enkele sneetjes Breydelham en een takje kervel.