Recept
Ui, spek, Breydelham en Parmezaanshuim
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Winter, Herfst
Ingrediënten
Voor de lege uienschillen:
4 grote uien
Voor de carbonara van ui:
De halfgare harten van de uien
20 g zeer gerookt spek
60 g room
4 cl truffeljus
1 blikje truffelsnippers
15 g parmezaan
40 g Breydelham, in blokjes
Een beetje gerookt zout
Voor het parmezaanschuim:
150 g melk
40 g parmezaan, in poeder
5 g boter
Voor de crumble met plantaardige houtskool:
125 g bloem
75 g boter
65 g parmezaan
5 g plantaardige houtskool, in poeder
Stuur je recept in >
Bereidingswijze
Voor de lege uienschillen:
-
Verwarm de oven voor bij 200° C.
-
Verpak de uien elk afzonderlijk in aluminiumfolie en zet ze gedurende 15 min in de voorverwarmde oven.
-
Laat de uien gedurende minstens 30 min afkoelen.
-
Snijd een hoedje van de uien en haal de binnenkant van het hoedje en van de schillen leeg.
-
Houd het uitgehaalde hart van de ui bij voor de carbonara van ui.
Voor de carbonara van ui:
-
Snijd de uitgehaalde ui in brunoise van 4 mm.
-
Laat het gerookt spek trekken in de warme room. Haal er het spek terug uit en laat de room inkoken.
-
Voeg de truffeljus en de truffelsnippers toe, evenals de brunoise van ui en meng goed.
-
Doe er tot slot van het vuur de parmezaan in poeder bij om alles te binden.
-
Werk de carbonara op het laatst af met de blokjes Breydelham en het gerookt zout.
Voor het parmezaanschuim:
Voor de crumble met plantaardige houtskool:
-
Verwarm de oven voor bij 140° C.
-
Meng alle ingrediënten en schuif in de oven gedurende 12 min, waarbij je af en toe roert.
-
Hak de crumble fijner indien nodig na afkoeling.
Afwerking
-
Warm de uienschil op en schep er de goed warme carbonara in. Werk af met een laagje parmezaanschuim.
-
Schep de crumble met plantaardige houtskool in een diep bord. Schik hierop de opgevulde ui en zet er het hoedje van de ui schuin tegen.
Bedankt Myriam Minne voor dit leuke recpet!
Indien u nog meer van dit lekkers wil kan u altijd terecht op de stie van Myriam: www.hap-en-tap.be