Tartiflette met prei en Breydelspek.
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter
Ingrediënten
Ingrediënten voor 3 à 4 pers. :
1 kaas Tartiflette
250 gr Breydelspek
2 ajuinen
1 teentje look
3 wit van prei
500 gr aardappelen
1 dl witte wijn
4 dl groentenbouillon
olijfolie
peper&zout
Bereidingswijze
Pel de look en snipper die fijn.
pel de ajuin en in fijne schijfjes snijden.
Maak de prei schoon en snij in ringen van ongeveer 1 cm.
Schil de aardappelen en in plakken van 3 mm snijden.
Snij het Breydelspek in blokjes
In een hoge pan of sauteuse olijfolie warmen en de look, ui en prei gedurende 5 minuten aanstoven. De aardappelen bijvoegen en de wijn en bouillon bijgieten. Kruiden met peper en zout.
Op zacht vuur met deksel laten garen tot de aardappelen zacht zijn.
Het breydelspek krokant aanbakken.
De kaas doormidden snijden zodanig dat men 2 ronden heeft.
Verwarm de oven op grill stand.
Wanneer de aardappelen gaar zijn het Breydelspek bijvoegen en de kaas met de korstkant op de aardappelen leggen, men verdeelt de kaas zodanig dat de hele schotel bedekt is met kaas.
De tartiflette in het midden van de oven plaatsen en zodra men een mooie bruine korst heeft de schotel uit de oven halen.
Dit gerecht werd ons doorgestuurd door Lady Chef Rita, waarvoor dank!