Gevulde eitjes met gekaramelliseerd Breydelspek
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
Voor het gekaramelliseerd spek:
4 sneetjes dun Breydelspek
2 eetlepels ahornsiroop
2 eetlepels bruine suiker
1 theelepel mosterd
Peper en zout
Voor de eieren:
4 eieren, hardgekookt en gepeld
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
Peper en zout
Enkele plukjes kervel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en leg het Breydelspek er op.
Laat het bakken gedurende 10 minuten.Meng ondertussen in een kommetje de ahornsiroop, de bruine suiker en de mosterd en kruid met peper en zout.
Haal het Breydelspek uit de oven en bestrijk elk Breydelspeklapje voorzichtig met de helft van het ahorn-mosterdmengsel. Bak nog 10 minuten en haal dan uit de oven. Draai de plakjes Breydelspek om en bestrijk ze met het overige mengsel. Zet de Breydelspekjes nog 5 minuten terug in de oven.
Hak het Breydelspek in stukjes. Snijd ondertussen de eieren doormidden.
Haal het geel eruit en meng dit met de mayonaise en de mosterd. Kruid met peper en zout.
Vul het binnenste van de eieren met dit mengsel door middel van een spuitzak en versier met de stukjes gekaramelliseerd Breydelspek en een plukje kervel.
Stuur je recept in >