Dorade Thai Style met noedels en groene groenten
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Calorieën
424.70 kcal/persoon
Ingrediënten
4 doradefilets
4 sneetjes Breydelham
100 g boontjes (in 2 gesneden)
100 g erwten
100 g peultjes (in 2 gesneden)
1/2 courgette (in staafjes gesneden)
300 g noedels
1 sjalot
1 teentje look
Vissaus
1 el limoensap
1 el rietsuiker
1 dl sojasaus
1 dl visbouillon
Grof zeezout
1 rode peper
Olie
Bereidingswijze
Breng water aan de kook en dompel de groene groenten 1 minuut onder. Giet af, verfris in koud water en laat uitlekken. Snipper de rode peper fijn.
Plaats de doradefilets op een bakplaat en smeer de velkant in met olie.
Strooi er wat van de rode peper op en grof zeezout. Plaats 5 minuten op 250 °C in de oven.
Versnijd de Breydelham in fijne reepjes. Snipper de sjalot en look fijn en fruit aan in olie.
Voeg de groenten en Breydelhamreepjes toe en verhoog het vuur.
Voeg de suiker, limoensap, sojasaus en visbouillon toe en breng op smaak met de vissaus. Kook ondertussen de noedels gaar en meng onder groentjes.
Stuur je recept in >