Traditionele kaasraclette met Breydel
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Winter
Calorieën
1 514.00 kcal/persoon
Ingrediënten
1 kg raclettekaas
Zilveruitjes (naar keuze)
Kleine augurkjes (naar keuze)
600 tot 800 g aardappelen (charlotte)
Assortiment gedroogde en/of gerookte vleeswaren en salami’s (naar eigen smaak)
Kirsch (optioneel)
Peper, zout
2 uien
2 dikke sneden Breydelspek en/of Breydelham
Bereidingswijze
Wikkel de aardappelen in folie en pof ze in de open haard of in de barbecue. Snijd de ui in halve ringen en snijd het Breydelspek in kleine blokjes.
Een raclettetoestel met pannetjes biedt meer mogelijkheden dan enkel kaas smelten.
Bak bijvoorbeeld eerst uienringen, Breydelspek en kleine blokjes aardappel in het pannetje en bedek dan met een stuk raclettekaas.
Naar het einde van de maaltijd toe kan u eventueel een heel klein beetje kirsch over de gesmolten kaas gieten.
Serveer met de vleeswaren, uitjes, augurken en aardappelen.
Stuur je recept in >