Gegrilde kipfilet met Breydelspek en truffelpasta
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Zomer
Calorieën
499.00 kcal/persoon
Ingrediënten
2 dubbele kipfilets
80 g mozzarella di buffola
6 dunne sneetjes Breydelspek
10 g rooibosthee (losse thee)
200 g verse penne
200 g oesterzwammen
2 sjalotjes
1 dl witte wijn
30 g truffelpasta
50 g pecorino
1/2 bussel bladpeterselie
Kipkruiden
Vleesmarinade
Bereidingswijze
Rol de mozzarella in de rooibosthee. Versnijd de kipfilets net niet volledig door, maar voldoende om ze open te leggen om ze dan te kunnen vullen. Plaats de mozzarella op de kipfilets en rol ze samen op.
Wikkel het Breydelspek rond het kippenrolletje. Wrijf de kiprolletjes in met de vleesmarinade en kipkruiden. Grill de kiprolletjes 10 minuten op de barbecue en kook de verse penne beetgaar.
Laat de versnipperde sjalotjes fruiten in een wok met een scheut olijfolie en voeg er dan de stukjes oesterzwammen aan toe.
Blus met witte wijn en laat even inkoken. Voeg er de beetgare pasta aan toe en meng er de truffelpasta onder. Werk af met fijngehakte bladpeterselie en rasp er wat pecorinokaas over.
Verdeel de pasta over de borden en schik er de in schijfjes gesneden gegrilde kiprolletjes naast.
Stuur je recept in >