Tongrolletjes op 'Flamenco' wijze
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Lente
Ingrediënten
4 tongfilets
12 asperges
2 eieren
8 niet te dunne sneetjes Breydelspek
1 bussel waterkers
20 cl witte kippenbouillon
10 cl room
Peper, zout
Bereidingswijze
Wikkel de tongfilets rond de kleinste ring. Schuif de andere ring daarover zodat het visvlees stevig tussen de twee ringen geklemd zit. Stoom de vis gedurende ongeveer 10 minuten.
Kook de asperges in licht gezouten water en kook vervolgens de eieren hard en hak ze daarna grof. Snij vier sneetjes Breydelspek in fijne blokjes.
Meng spek en ei losjes met elkaar, kruid naar smaak met peper en zout. Droog de vier overige sneetjes Breydelspek bij 80° in de oven.
Kook de waterkers even in gezouten water, giet snel af en schrik in ijskoudwater. Bewaar in ijswater.
Maak tenslotte een overheerlijk soepje van de waterkers, kippenbouillon, room, peper en zout: mix alles en zeef door een puntzeef. Neem de ringen weg en schik de vis op het bord.
Leg daarin de op lengte gesneden asperges en het ei-ham mengsel, versier met de waterkerssaus en de chip van Breydelspek.
Stuur je recept in >