Sint-Jakobsvrucht in jasje van Breydelspek met zalf van pastinaak
Type gerecht
Voorgerecht
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Calorieën
318.00 kcal/persoon
Ingrediënten
8 Sint-Jakobsvruchten
8 sneetjes Breydelspek
250 g zoete aardappelen
1 pastinaak
3 dl room
2 sjalotten
Kruiden naar keuze bijvoorbeeld peterselie, bieslook, tijm, laurier…
Peper, zout
Nootmuskaat
2 dl rode wijn
100 g boter
Bereidingswijze
Reinig de Sint-Jakobsnootjes en omwikkel ze met een fijn sneetje Breydelspek. Schil de aardappelen, kook ze gaar en plet ze. Werk af met wat van de room, nootmuskaat, kruiden, peper en zout.
Schil de pastinaak, snijd in stukjes en kook gaar in gezouten water. Giet af, mix en werk vervolgens op met wat boter en kruiden. Stoof de sjalotjes aan in wat boter, blus daarna met de rode wijn.
Laat tot de helft inkoken, passeer door een zift en bind met een klontje boter. Bak de vispralines in wat boter en olijfolie, plaats eventueel eventjes in de oven. Schik alles mooi op een bord.
Stuur je recept in >