MENU

Recept

Sint-Jakobsvrucht in jasje van Breydelspek met zalf van pastinaak

4 personen
< 30 min

Type gerecht

Voorgerecht

Seizoen

Winter, Lente, Zomer, Herfst

Calorieën

318.00 kcal/persoon

Ingrediënten

8 Sint-Jakobsvruchten
8 sneetjes Breydelspek
250 g zoete aardappelen
1 pastinaak
3 dl room
2 sjalotten
Kruiden naar keuze bijvoorbeeld peterselie, bieslook, tijm, laurier…
Peper, zout
Nootmuskaat
2 dl rode wijn
100 g boter

Stuur je recept in >

Bereidingswijze

Reinig de Sint-Jakobsnootjes en omwikkel ze met een fijn sneetje Breydelspek. Schil de aardappelen, kook ze gaar en plet ze. Werk af met wat van de room, nootmuskaat, kruiden, peper en zout.

 

Schil de pastinaak, snijd in stukjes en kook gaar in gezouten water. Giet af, mix en werk vervolgens op met wat boter en kruiden. Stoof de sjalotjes aan in wat boter, blus daarna met de rode wijn.

 

Laat tot de helft inkoken, passeer door een zift en bind met een klontje boter. Bak de vispralines in wat boter en olijfolie, plaats eventueel eventjes in de oven. Schik alles mooi op een bord.

Stuur je recept in >
STUUR ZELF JE RECEPT IN

Persoonlijke gegevens*

Recept

Categorie

Seizoen

Bereidingstijd

Gebruikte Breydel producten

Breydel ingrediënt

Naam gerecht*

Ingrediënten*

Bereidingswijze*

Voeg een afbeelding toe (max. 3 afbeeldingen)

Voeg een video toe

Blog

Bekijk alle blogberichten  >