Lamsvlees met safraancouscous
Type gerecht
Hoofdgerecht
Seizoen
Lente
Calorieën
726.00 kcal/persoon
Ingrediënten
4 lamsfilets
2 tassen instant couscous
Safraan
2 tomaten
1 bot basilicum
1 teentje look
1 bot groene asperges
2 schijfjes ganzenlever
Sinaasappel
Olijfolie
Boter
4 sneetjes Breydelspek
Rundsbouillon van Piet Huysentruyt
Echte boter
Bereidingswijze
Gaar de couscous in water (zoals vermeld op de verpakking). Ontvel en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes. Schil de asperges en snijd ze in ‘siflets’. Bak de lamsfilets in boter.
Stoof de asperges aan in boter met olijfolie en voeg er look aan toe. Voeg er de tomaatblokjes bij en per persoon 4 el couscous. Snijd de ganzenlever in blokjes en meng deze erdoor.
Bak de Breydelspek in de oven. Frituur de basilicumblaadjes. Blus de pan met het sinaasappelsap en voeg er wat rundsbouillon van Piet Huysentruyt en safraan aan toe. Werk de saus op met echte boter en wat gehakte basilicum . Serveer het vlees met de couscous, Breydelspek en basilicum.
Stuur je recept in >