Wafeltjes met appel, geitenkaas en Breydelspek
Type gerecht
Aperitief
Seizoen
Winter, Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten
100 g haverbloem
150 g speltbloem
100 g maïzena
100 g gesmolten boter
1 el arachideolie
650 ml havermelk
15 g eiwit
2 eigelen
1 tl bakpoeder
4 fijne sneetjes Breydelspek
1 stuk van 1 cm Breydelspek
1 el honing
4 el balsamico
4 el sojasaus
Boter
1 appel
200 g geitenkaas
1 takje rozemarijn
1 dl melk
Bereidingswijze
Meng de spelt, de haver en de maïzena. Voeg de 2 eigelen, het bakpoeder, de gesmolten boter en de arachideolie toe. Meng de havermelk eronder en roer tot een gladde massa.
Laat 30 minuten rusten. Klop het eiwit ondertussen op en voeg het bij de vorige massa.
Bak de wafels. Leg het Breydelspek op een bakplaat en druk ze plat met een andere schaal, bak op 180 °C gedurende 20 minuten tot krokante velletjes.
Bak het stuk Breydelspek aan in wat boter. Voeg 1 el honing toe en blus met 4 el balsamico + 4 el sojasaus. Laat inkoken tot er zich een mooie siroop vormt rond het spek.
Snijd zeer fijne schijfjes appel en droog de helft ervan op 70 °C gedurende 1 uur. Week de rest van de schijfes in water met azijn en agavesiroop (60%-30%-10%).
Warm de geitenkaas met de rozemarijn op in de melk tot ongeveer 70 °C. Laat even trekken, haal de rozemarijn eruit en cutter het geheel.
Laat afkoelen, klop het geheel los en schep in een spuitzak.
Werk het wafeltje af met het krokant Breydelspek, de geitenkaascrème, gepikkelde appel, gedroogde appel, rozemarijnmayonaise en het gelakte Breydelspek.
Stuur je recept in >